page-header

Acasă

Despre noi

S.C. AAB_IR RESEARCH S.R.L a fost fondată în data de 26 Ianuarie 2018 pentru a continua, după ieșirea mea la pensie, activitatea de cercetare. Inițial această activitate s-a axat pe cercetarea în domeniul analizei farmaceutice, dar în timp s-a extins și la analize biomedicale, precum și la analiza unor compuși prezenți în preparate alimentare.

Scopul societății AAB_IR research S.R.L. este dezvoltarea de noi metode de determinare calitativă și cantitativă a unor substanțe active din domeniile menționate anterior: farmaceutic, biomedical și analiza alimentară.

De asemenea, putem încerca realizarea unor forum-uri de interes, privind analiza calitativă și cantitativă în domeniile de interes menționate.

Suntem interesați de realizarea unor bune relații de cooperare cu alte grupuri de cercetare similare.


Echipament

Firma are în dotare un aparat de infraroșu, SPECTRUM 1000 (PerkinElmer), și poate și poate să fie utilizat pentru analiza unor probe solide sau lichide, folosind una dintre metodele care implică:

  • ATR (Attenuated Total Reflectance);
  • DRIFTS (Diffuse Reflectance Infrared Fourier Transform Spectroscopy);
  • Celula pentru analiza lichidelor.

Publicații

Cercetările sunt direcționate în vederea identificării unor substanțe de interes din domeniul analizei farmaceutice, analiza biomedicală sau al preparatelor alimentare.

În întreaga mea activitate de cercetare, începând cu anul 1978, am realizat 93 articole, 91 fiind deja publicate (în reviste din țară – 18, și în reviste din străinătate – 73), iar alte 2 sunt în curs de aprobare și publicare. De asemenea am realizat și alte lucrări, dar acestea nu au fost publicate.

În plus, împreună cu H.Y. Aboul-Enein și V.D. Huang, sunt autorul unei cărți, Vibrational Spectroscopy Applications in Biomedical, Pharmaceutical and Food Sciences, publicată în anul 2020 la Editura Elsevier Inc. (USA), iar doar cu H.Y. Aboul-Enein, sunt autorul a două lucrări, Vibrational Spectroscopy Applications in Drug Analysis, publicată ca un capitol în Encyclopedia of Spectroscopy and Spectrometry, 3rd edition, în anul 2017, Editura Academic Press, precum și Recent Applications of Infrared Spectroscopy in Biomedical Analysis, publicată ca un capitol în FTIR Spectroscopy: Advances in Research and Applications, 2022, Nova Publishers, NY, USA, sub editarea Adrianei S. França și Leandro S. Oliveira.

În momentul de față mai avem în lucru și alte articole.

Lista cu toate lucrările publicate este prezentată în detaliu în această secțiunea, și poate să fie consultată în parte, cu excepția cărții menționate.